Hozzávalók:
1 bögre tej 
12,5 dkg vaj
6 evőkanál kakaópor
2 bögre porcukor
3 db tojás
1,5 bögre rétesliszt
1 csipet só
1 csomag sütőpor
Vaj a tepsi kikenéséhez
Édes tejszínhab a díszítéshez.
2 dl –es bögrét használunk, a tepsi mérete:25x35 cm.
Elkészítés:
Egy  lábosban kezdjük el melegíteni a tejet a kakaóporral és egy csésze  porcukorral. Adjuk hozzá a vajat is, majd főzzük fel. 1 bögrényit  tegyünk félre a mázhoz.
A  maradék porcukrot kézi mixerrel dolgozzuk össze a tojásokkal és a  vaníliás cukorral. A kakaós masszát lassan adagoljuk hozzá a tojásos  keverékhez. 
A lisztet keverjük el a sütőporral, egy csipet sóval, majd adjuk a tojásos keverékhez. 
Egy  magasfalú tepsit vajazzunk ki, öntsük bele a tésztakeveréket és  előmelegített sütőben, 180 C fokon kb. 30 perc alatt süssük készre.  (Tűpróba.)
Végül öntsük le a félretett kakaós mázzal és hagyjuk kicsit megszilárdulni.
 A felkockázott süteményt édes tejszínhabbal tálaljuk. Egyszerű, gyors sütemény, kávé, vagy tea mellé kiváló!

 
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése